
Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan raporda, 80 yerleşim biriminde yaşayan 250 bin Filistinli vatandaşın Siyonist gaspçıların saldırılarının hedefinde bulunduğu, bunlardan 75 bininin ise saldırıya uğrama ihtimalinin çok yüksek olduğu belirtilerek, geçen seneye göre bu yıl saldırılarda %40 artış yaşandığı ifade edildi.
BM’ye bağlı İnsani Yardım Koordinatörlüğü (OCHA) yayınladığı raporda şunları ifade etti: “Uzun yıllardır askeri işgal altında yaşayan Filistin halkı, Yahudi halkın da fiziki saldırı ve şiddetinin hedefindedir. Bu saldırı ve şiddet bazen kendini fiziki saldırı şeklinde gösterirken; bazen de mal ve mülklerine el koyma; tarım arazilerine gitmelerini engelleme, hayvanlarını otlatmaya mani olma şeklinde ortaya çıkıyor.”
Siyonist gaspçıların Filistin halkına yönelik saldırılarından işgal hükümetinin sorumlu olduğunu belirten OCHA, 2011 yılında Filistinlilere ait yaklaşık 11 bin zeytin ağacının telef edildiğini kaydetti.
İşgal rejiminde zulme ve saldırıya uğrayan Filistinlilere yönelik ayırımcı tutuma da değinen OCHA, gaspçıların saldırılarıyla ilgili yapılan şikâyetlerin yüzde doksanının takipsizlikle sonuçlandığına dikkat çekti.
