ArabistanHaberlerOrtadoğuYemen

Yemenli gruplar arasında esir takası sürüyor

Yemenli gruplar arasında devam eden esir takası çerçevesinde, Ensarullah hareketi, eski hükümete bağlı bazı esirleri daha serbest bıraktı.

Ensarullah yetkililerinden Mehdi el-Moşat, yaptığı açıklamada, Ensarullah hareketinin Yemen’in eski hükümetine bağlı 130 tutukluyı serbest bıraktığını bildirdi.

Yetkili, Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Sana’da tutulan bu kişilerin Ensarullah Lideri Abdul-Melik Husi’nin talimatı ile serbest kaldıklarını belirtti.

Böylece Ensarullah Ramazan ayının başından beri Mansur Hadi’ye bağlı en az 679 asker ve milisi serbest bırakmış oldu.

Başka bir haberde de Suudi Arabistan’ın Taiz vilayetine düzenlediği saldırıda ölenlerin sayısının 40’a yükseldiği bildirildi.

Bu saldırılarda ölenler arasında çocuk ve kadın da var.

Başa dön tuşu
Bugün 28 Haziran 2026 (6) içerik yüklenmiştir.