HaberlerİranOrtadoğu

Yeni nükleer tesislerin yapımına başlandı

İran İslam cumhuriyetinin ürettiği 3. kuşak santrifüjlerin Nükleer teknoloji gününde tanıtımı yapıldıktan ve hükümetin on yeni nükleer tesis inşa etmesinden sonra İran’da nükleer alanda yeni bir dönem başlıyor.

İran nükleer gününde düzenlenen törende İranlı bilim adamlarının çabaları sonucu üretilen 3. kuşak santrifüjlerin tanıtımından sonra Tahran yönetiminin on yeni uranyum zenginleştirme tesisini inşa etme çalışmalarına başlayarak nükleer alanda yeni bir döneme imza atıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan İran Atom Enerjisi Kurumu (İAEK) başkan yardımcısı İhvanferd, söz konusu yeni uranyum zenginleştirme tesisleri için uygun noktaları tespit çalışmalarının başladığını ve işlerin nihai aşamasında gelindiğini vurguladı.

İhvanferd ayrıca ülke genelinde yeni uranyum madenlerinin keşfedildiğini belirterek her bir yeni uranyum zenginleştirme tesisinin ne kadar uranyuma ihtiyacı olduğununun da santrifüjlerin kapasitesine göre belirleneceğini vurguladı.

Başa dön tuşu
Bugün 23 Temmuz 2026 (3) içerik yüklenmiştir.