AvrupaHaberler

Yunanistan’da işsizlik rekoru yenilendi

Kapitalizmin kriziyle mücadele eden Yunanistan’da alarm veren işsizlik yeni bir rekor kırarak yüzde 26,8 yükseldi.

Kapitalizmin krizinin derinden etkilediği Yunanistan’da işsizlik yeni bir rekor kırarak yüzde 26,8’e ulaştı. Özellikle genç işsizliğin yükselişte olduğu Yunanistan’da işsizlik oranı ekim ayında yüzde 26,8 olarak belirlenirken, işsizlerin sayısı 1 milyon 345 bin oldu.

Yunanistan İstatistik Kurumu’nun (ELSTAT) son yayınladığı verilere göre, en yüksek işsizlik oranı yüzde 56,6 ile 15-24 yaşlar arasındaki gençlerde kaydedildi, 25-34 yaşları arasındaki işsizlik oranı ise yüzde 34,1 olarak gerçekleşti.

ELSTAT’ın verilerine göre, kadınlarda işsizlik oranı bir yılda yüzde 23,1’den yüzde 30,4’e, erkeklerde ise yüzde 17,1’den yüzde 24,1’e yükseldi.

AA’nın haberine göre, 2011 Ekim dönemindeki verilere kıyasla ülkede çalışan sayısının yüzde 7,8 oranında azalmasıyla 368 bin 102 kişi daha işsizler ordusuna katıldı.

Ülkede çalışan sayısı 3 milyon 680 bin 894 olarak açıklanırken, Çalışmayan ya da aktif olarak iş aramayanların sayısının ise 3 milyon 344 bin 478 olduğu kaydedildi.

İşsizlik oranlarının en yüksek olduğu bölgeler ise, yüzde 27 ile Trakya ve Makedonya, yüzde 26,8 ile Thessalia, yüzde 24,4 ile Mora Yarımadası ve İyon adaları, yüzde 24 ile Girit Adası ve yüzde 16,9 ile Ege bölgesi şeklinde sıralandı.

Başa dön tuşu
Bugün 12 Ağustos 2026 (39) içerik yüklenmiştir.