
Yahudi yerleşimcilerden kalabalık bir grubun bugün (31 Mart Pazar) sabah erken saatlerde Batı Yaka’nın güneyinde bulunan Beytlahim şehrinin güneyindeki El-Hıdr ve Ertas beldeleri arasında Berki Süleyman olarak bilinen tarihi bölgeyi bastıkları belirtildi.
Bilgi veren görgü şahitleri, Atsion yerleşkesinden yüzlerce Yahudi yerleşimcinin işgal güçlerinin himayesinde bölgeye gelip, Berki Süleyman (Süleyman Havuzu) olarak bilinen yerde yalın ayak yürüdüklerini ve telmudi ayinler yaptıklarını ifade ettiler.
Kaynaklar, sayıları 500’ü bulan Yahudi yerleşimcileri engellemek için bölge halkının karşı durmak istediğini ancak işgal askerlerinin halkı onlara yaklaştırmadığını kaydettiler.
İşgal rejimiyle yapılan anlaşmaya göre normalde burası Filistin Özerk Yönetiminin kontrolü altında ve çok yakınında Ramallah Yönetimine ait bir askeri nokta da bulunmakta. Ancak sadece Hamas ve direniş güçlerine baskı yapmayı ve tutuklama operasyonları gerçekleştirmeyi kendine görev bilen Ramallah Yönetimine bağlı olan bu güçler Yahudi yerleşimcilerle işgal askerlerinin tutumlarına ses çıkarmıyor.
