HaberlerİranOrtadoğu

Zahidan saldırısının failleri ABD ve İngiltere’dir

Tahran Cuma namazını kıldıran Ayetullah Ahmet Cenneti, Amerika ve İngiltere’yi Zahidan’daki terör saldırılarının asıl faili olarak değerlendirdi.

Dün Tahran Cuma namazını kıldıran Ayetullah Cenneti, Zahidan saldırısına dikkat çekerken, Amerika ve İngiltere’nin bu cinayetten Şii-Sünni arasında tefrika yaratmak amacını güttüğünü açıkladı.

İslam İnkılabı düşmanları, İslami toplumun vahdetini hedef aldığını söyleyen Ayetullah Cenneti, bütün Müslümanların bu komplolar karşısında uyanık olmasına davet edip İran İslam Cumhuriyetinin düşmanlara hedeflerine ulaşmaya izin vermeyeceğine vurgu yaptı.

Ayetullah Cenneti, Batı ülkelerinin İran’a gelen gemi ve uçakların denetlenmesine ilişkin tehditlerine karşı, İran İslam Cumhuriyetinin misillemede bulunacağı şeklinde uyardı.

15 Temmuz’da İran’ın Güney Doğu bölgesinde yer alan Zahidan’ın ulu camisi önünde gerçekleşen iki terör saldırısında 27 kişi şehit edilirken 300 fazla kişi de yaralandı.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Temmuz 2026 (56) içerik yüklenmiştir.