
İran Dışişleri Bakanı, Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın ABD yönetiminin hukuki taahhüdü olduğunu belirterek, KOEP’ın ABD’de başkanlık seçimi ile bağlantılı bir konu olmadığını kaydetti.
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye Pakistan ziyaretinden eşlik eden Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bugün İRİB haber ajansına yaptığı açıklamada, ABD’deki başkan adaylarının seçim kampanyası sırasındaki iddialarının ciddiye alınmaması gerektiğini, zira ABD yönetiminin hukuken nükleer anlaşmaya bağlı kalması gerektiğini ve ABD’deki bir sonraki cumhurbaşkanı ile ilgili bir konu olmadığını ifade etti.
Zarif, Siyonist lobilerin ABD’de oluşturduğu propagandanın etkisiyle bazı başkanlık adaylarının maalesef, Kapsamlı Ortak Eylem Planı aleyhinde iddialarda bulunduğunu dile getirdi.
Dışişleri Bakanı, İran İslam Cumhuriyeti’nin ciddi girişimleriyle ABD’nin yükümlülükleri hem kağıt üzerinde hem de pratikte yerine getirmek zorunda olduğunu belirtti.
