
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, geçtiğimiz yılda meydana gelen Mina faciası olayında zarar görenlerin ve kurbanların haklarının geri alınana kadar dışişleri bakanlığının ciddi şekilde olayın takipçisi olacağını belirtti.
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif bugün Mina faciasının ilk yıl dönümü dolaysıyla bir mesaj yayınladı.
Dışişleri Bakanı mesajında, facia sırasında şehit olanların aileleri ve zarar görenlerin kesin hakları gerçekleşene kadar, Mina faciasının Dışişleri Bakanlığı’nın gündeminden düşmeyeceğini vurguladı.
Hac mevsiminin geldiğine dikkat çeken Zarif, Mina faciası sırasında hayatını kaybeden binlerce hacıyı rahmetle andı.
Dışişleri Bakanı Zarif, geçtiğimiz yıllarda Beytülallah-ı Haram hacıları için yaşanan faciaların Suud rejiminin İslami kutsal mekanları rehin alarak, bunu Siyonizm ve emperyalizme hizmet amacıyla kinci ve mezhepçi politikalarını izlemek için nasıl kullandığını ortaya koyduğunu belirtti.
Zarif mesajında, Suud hanedanının inatlaşması, taassübü ve sınırsız servetinin Al-i Suud rejimini, mantıksız ve acımasız, bölge ve dünyada terörizm üreten, besleyen ve destekleyen bir rejim haline getirdiğini hatırlattı
